Pelakon Nada Cinta

Pelakon Nada Cinta adalah terdiri atas artis yang sudah tidak asing lagi, dimana sinetron Nada Cinta ini kalau di Indonesia sebenarnya sudah lama tayang, tapi di Malaysia baru-baru ini sinetron Nada Cinta tayang pada channel Astro RIA. Nah, mungkin untuk Anda yang tengah cari siapa-siapa pelakon Nada Cinta, berikut nama pelakon Nada Cinta.

Pelakon Nada Cinta
  1. Mikha Tambayong
  2. Randy Pangalila
  3. Michella Putri
  4. Donny Michael
  5. Dewi Sandra
  6. Luna Maya
  7. Primus Yustisio
  8. Dicky Wahyudi
  9. Olla Ramlan
  10. Kieran Shidu
  11. Aditya Firmansyah
  12. Putri Una
  13. Irene Justine
  14. Bayu Septivirguna
  15. Akhmad Fadli
  16. Derry Drajat
  17. Frans Tumbuan
  18. Rudi Rene
  19. Dewi Siska
  20. Nufi Julian Wardhana
  21. Larissa Anggia Wulandari
  22. Louise Anastasya
  23. Indah Indriana
Pelakon Nada Cinta
Pelakon Nada Cinta
Memang sayang lah kalau nak lewatkan tiap episode sinetron Nada Cinta ini, sebab ianya selalu menarik untuk kita simak. Buat kawan semua di Malaysia, macam mana nak tengok sedikit video Nada Cinta tak? Kalau nak tengok, kena rajin-rajin tengok TV tiap hari la., hehe


UPDATE: Karena aku rasa masih kurang, ni tambah lagi nama-nama watak dalam Nada Cinta.

Aditya Firmansyah
Ajun Prawira

Randy Pangalila sebagai Ricky
Mikha Tambayong sebagai Nada & Cinta
Dewi Sandra sebagai Bu Rina
Luna Maya sebagai Bu Susan
Ajun Perwira sebagai Marvin
Michella Putri sebagai Rasty
Aditya Firmansyah sebagai Vito
Donny Michael sebagai Alex
Irena Justine sebagai Flora
Primus Yustisio sebagai Om Erwin
Dicky Wahyudi sebagai Pak Faris
Olla Ramlan sebagai Bu Nia
Kieran Sidhu sebagai Jerry
Derry Drajat sebagai Pak Fahmi
Nufi Julian Wardhana sebagai Siska
Iwa Rasya sebagai Bagas
Egy Fedly sebagai Bang Teguh
Louise Anastasya sebagai Kak Rianty
Bayu Septi Virguna sebagai Kak Arga
Fadli sebagai dr. Alvin



84 Responses to "Pelakon Nada Cinta"

  1. ape nama watak marco dalam nada cinta pada episod ke 43 ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tk tau lah........jangan marah yaaaa..

      Delete
    2. AKU TAHU,KORANG NK TAHU TAK....

      Delete
    3. ape name tiara dlm cite nada cinta?

      Delete
  2. @ Private Blog: kalau tak silap watak Marco tu bukan dalam Nada Cinta.

    Tapi ada dalam sinetron Arti Sahabat. Cuba tengok ni: Biodata Esa Sigit [Marco]

    ReplyDelete
  3. ape name watak kwn2 alex..plizzz..nak taw sgt2

    ReplyDelete
  4. bisa gak misalnya gw mau tahu nama asli nya kak vito???

    ReplyDelete
  5. @ Fithriyani: Kawan2 Alex? Kena cari dulu ya, nanti aku update.

    ReplyDelete
  6. @ Anonymous: Nama aslinya Vito: Aditya Firmansyah.

    Profile Aditya Firmansyah - Nada Cinta:
    Nama lengkap : Aditya Nuruliman Firmansyah
    Nama populer : Aditya Firmansyah
    Nama panggilan : Adit
    Tempat dan tanggal lahir : Bandung, 29 Mei 1988
    Nama orangtua : Eddy Sudrajat dan Suliah
    Hobi : travelling dan otomotif

    ReplyDelete
  7. nama kawan ricky yg pakai jersi no.15 pemain basket

    ReplyDelete
  8. nak biodata bagas

    ReplyDelete
  9. ade lahh , masa itu alex balas dendam sama si rasti dan pada masa itu marco menolong alex untuk mengenakan rasti ?

    ReplyDelete
  10. betol tu ada nma marco dlm nada cinta tu...hensem laa..pas tu boley tahu x nma kwn alex yg ade tahi lalat kt tepi mulut die tu? hehehe

    ReplyDelete
  11. plezzz bgitaw nme marco nada cinta.........

    ReplyDelete
  12. Anonymous1: hah., kena cari dulu :D

    Anonymous2: biodata Bagas boleh tengok sini: Bagas Nada Cinta

    ReplyDelete
  13. @ Private Blog: aku tak tengok habis lah ini Nada Cinta, hehe. anyway nanti aku try cari.
    sementara boleh sambang mereka punya website: www.mdentertainment.net

    @ Anonymous 1,2: Jawaban sama dengan atas tu, hehe.

    ReplyDelete
  14. nak biodata Ricky dalam nada cinta

    ReplyDelete
  15. i like gugirl...wakaka..:-))...
    i like nada cinta...hehehe...

    ReplyDelete
  16. kak vito dah ada pacar gk???

    ReplyDelete
  17. takde sape ke taw nama sebenar si marco ni

    ReplyDelete
  18. aq x fhm siapa marvin tu siapa??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Martin kot..sepupunya alex. hehe

      Delete
    2. Taklah. Marvin tu pasangan Cinta,kembar Nada

      Delete
  19. pelakon2 nada cinta semuanye comel n handsome.

    ReplyDelete
  20. comel taik ag dari pelakon nada cnta.....

    ReplyDelete
  21. semua nya disukai.

    ReplyDelete
  22. Sebenarnya,Ricky sama Nada itu pacaran atau gk???

    ReplyDelete
  23. Video Nada yang Ricky upload kan itu buat cari orang tuanya itu bener apa gk????

    ReplyDelete
  24. gk lah korang cari dlm ada ke x???

    ReplyDelete
  25. siapa name bimo sebenarnya????

    ReplyDelete
  26. like nada cinta...d best <3

    ReplyDelete
  27. ya dh ketemu mak cik nada ya sbb bu susan suruh nada pergi ke petandingan nyanyi tu????flora nyanyi sdp juga???

    ReplyDelete
  28. yang sandra sebenar watak teman rasti siapa?

    ReplyDelete
  29. nama kawan rasti si sandra tu apa ek????

    ReplyDelete
  30. nama-nama rakan Alex itu siapa sih?

    ReplyDelete
  31. Sebenernya,episod Nada Cinta kapan akhirnya.Di Youtube episod 244.Tapi di iklan pula nada udah tahu siapa orag tua kandungnya sendiri,tapi itu barusan Episod 60 lebih.Apa itu gk aneh?

    ReplyDelete
  32. NADA CINTA MMG best,kalu blh tikr siaran

    ReplyDelete
  33. namanya via sama sandra itu syiapa ya?

    ReplyDelete
  34. Marvin itu akan menikah sam Cinta.Jadi pasangan Cinta iaitu kembarnya Nada.Kalo gk percaya bisa dicek sendiri kok.

    ReplyDelete
  35. Gugirl is the best.

    ReplyDelete
  36. rasti benar-benar bunuh diri??

    ReplyDelete
  37. kak randy udah ada pacar ato belum?

    ReplyDelete
  38. I like NADA CINTA....<3

    ReplyDelete
  39. siapa ya agaknya hero dan heroin nada cinta?ricky itu kahwin sama siapa?vito pula kahwin sama gugirl nggak?

    ReplyDelete
  40. Hero:Ricky Heroin:Nada

    Ricky ngan Nada
    Alex ngan Rasti
    Cinta ngan Marvin
    Siska ngan Bagas
    Vito ngan Gugirl

    ReplyDelete
  41. Macam mana mikha, kembar nada boleh tukar nama cinta?
    Please kenapa?

    ReplyDelete
  42. apakah nama watak ajun prawira dalam sinetron nada cinta?

    ReplyDelete
  43. wataknya ajun prawira itu marvin

    ReplyDelete
  44. Siapa sih dewi siska sebenarnya????

    ReplyDelete
  45. siapa sih nama bagas dan lin lainnya???????????

    ReplyDelete
  46. Siapa Dewi Siska itu????

    ReplyDelete
  47. weh...gue mau nanya nie..siapa si nma sebenar teman2 ricky yg perannya sbgi seto,andre,satria sama bimo siapa sih...siapa yg bilang2 ya samaku..ini email ku..komen aja disana mayamarymay@yahoo.com

    ReplyDelete
  48. ade takk profilee fito floraa ??

    ReplyDelete
  49. ade biodata penuh irena justine atau flora tak?????

    ReplyDelete
  50. awk ni tak pernah ke tengok nada cinta ke.................

    ReplyDelete
  51. i like nada cinta !
    martin paleng handsome n comel ..
    -ricky djauhari -

    ReplyDelete
  52. gw uda tahu.cuma kalian harus nonton kat pelakon nada cinta

    ReplyDelete
  53. i like nada cinta

    ReplyDelete
  54. episode last dalam youtube tunjuk kata cinta masih hidup pelik kan

    ReplyDelete
  55. siapa pelakon yg nmenye tiara tuh..

    ReplyDelete
  56. nak gambar tiara banyak2

    ReplyDelete
  57. how about cinta ? cinta udah mati kang ? sedey la :(

    ReplyDelete
  58. apa nama sebenar watak anggun?

    ReplyDelete
  59. sya nk tanya korang antra ricky dan martin sapa pling handsome


    ReplyDelete
  60. nama sebenar marco apa?

    ReplyDelete
  61. ermmm nada cinta

    ReplyDelete
  62. nada,rasty,flora,siska,rina,susan,rianty,vana,nia
    penampilannya sanggat keren sekali ya.
    Dan ricky,alex,vito,bagas,faris,arga,martin,jerry,dan yang lain lain lgi yang lain nya sorry ya saya ga tahu nama teman teman yang lain lagi sorry ya.
    pelakon lelaki jga penampilan nya keren sekali.
    dan cerita nada cinta jga keren.

    ReplyDelete
  63. Saya tak sempat tengok Nada Cinta episod akhir.Ada ssiapa boleh cerita???

    ReplyDelete
  64. nada cinta best couple and i likes sinetron nada cinta

    ReplyDelete
  65. Apa nama Tiara sebenar?

    ReplyDelete
  66. i like mikha n randy being couple.

    ReplyDelete
  67. Saya Mahu Biodata Bagas . Handsome Sangat . Pleasee


    #Qyra Rayfel#

    ReplyDelete
  68. suka aku sama pelakon nya .cantik dan gnteng .

    ReplyDelete